Ouder-kind training 'zachtjes balen', veilig boos mogen zijn.

Bij Speljuf kindertherapie wordt de ouder-kind training 'Zachtjes balen' aangeboden. Gebaseerd op een erkende methode uit de dramatherapie praktijk voor 'Zachtjes balen' van Martijn Hell.


'Zachtjes balen': is bedoeld voor kinderen tot 10 jaar, die wat hulp nodig hebben bij het veilig uiten van hun boosheid. 

Boos zijn of balen mag gerust. Je mag je gerust zo voelen. Iedereen ervaart elke dag wel 100x een pechmomentje en geluksmomentjes.Maar, wat als je steeds heel snel boos wordt, of het moeilijk vindt om je boosheid te uiten, of een de geluksmomentjes te zien?

Om verstandig boos gedrag te stimuleren is het belangrijk dat je veilig boos gedrag en niet veilig boos gedrag kan herkennen.

In deze training werkt de dramatherapeut samen met ouder en kind.

Via een vaste opbouw van elk consult, wat 45 minuten duurt.

Na 5 consulten kan een kind al een stuk geholpen zijn met het zelfstandig reguleren van zijn boosheid.

Voordat de training start, is er een intakegesprek met ouder(s) en kind.Vervolgens wordt er uitleg gegeven aan de ouder(s)over boos gedrag herkennen en de methode van de training. 

Tijdens deze training speelt de ouder en het kind met de therapeut mee in samenwerking met een handpop, Toontje de schildpad. Er worden herkenbare plaatjes gebruikt en een spanningsmeter om boos gedrag/gevoel aan te duiden.


Bij vragen over mogelijkheid tot aanmelden en vergoedingen, neem contact op met info@speljuf.nl of 06-18519903 Ellen Meijers