KIES omgangsbegeleiding

KIES-Omgangsbegeleiding heeft als doel om kinderen en jongeren een stem te geven aan het begin van de echtscheiding situatie. Zodra ouders de scheidingsmelding aan hun kinderen hebben gegeven en via de scheidingsmediator het regelen van de echtscheiding start, kunnen kinderen starten aan deze KIES-omgangsbegeleiding.

Na een intakegesprek en toestemming getekend door beide ouders, werken de kinderen in 4 consulten met spelmaterialen, tekenopdrachten en interviews in hun eigen werkmapje.

Vaak met broertjes en zusjes samen, opdat ze elkaar beter leren begrijpen hoe ze met de echtscheiding omgaan binnen hetzelfde gezin.

Naast eigen beleving wordt de omgangsregeling besproken en geleerd hoe te communiceren over wat voor hen moeilijk en onduidelijk is.

Na de 4 bijeenkomsten volgt een evaluatie waarin de ouders worden geinformeerd met tips en adviezen voor het kind en de omgangsregeling.

KIESomgangsbegeleiding kan al ingezet worden bij kinderen vanaf 3,5 jaar. Hierbij worden de spelopdrachten aangepast aan de leeftijd.

Speljuf heeft inmiddels met diverse mediators contact om KIES-Omgangsbegeleiding aan huis (indien wenselijk) of in de praktijkruimte aan te bieden. Informeer hiernaar bij info@speljuf.nl .